Cecilia Johnssons tal för asylrätten

Idag, den 17 september, talade LUF Storstockholms distriktsordförande tal på en demonstration mot de nya asyllagarna. Här kan du läsa talet hon höll.

 

”Du har flytt krig och terror, du har tagit dig över landsgränser och hav, du har sett människor dö på vägen och du har lämnat allt du äger och din familj. Det enda du har kvar är hoppet om att få återse dem när allt är över.

Du kommer fram till det som ibland kallas den humanitära stormakten Sverige med siktet inställt på ett nytt liv. Här hade historien kunnat sluta lyckligt men det gör den inte. Du kommer slussas in i en byråkratisk labyrint utan karta. Du får kanske ett tillfälligt uppehållstillstånd och du kanske får jobba, men du får inte tjäna en krona för lite eller fått jobbet på fel sätt för då utvisas du.

Människor pratar om dig som om du vore ett problem och som om du inte hade en egen röst, vissa går så långt som att försöka stoppa flyktinganläggningar. Du lever i konstant osäkerhet för vad som ska hända sen och framför allt får du inte träffa din familj.

Det här är realiteten av den politik som riksdagspartierna för idag. Jag kan inte nog understryka hur oerhört besvikna vi är över vårt eget moderpartis linje i frågan.

Hur kan vi kalla oss en humanitär stormakt när vi konstant gör det svårare för människor som redan har det svårt? Hur kan vi stå rakryggade när familjer splittras på grund av oss? När vi sätter system före människor?

Kampen fortsätter, vi i LUF kommer fortsätta kämpa för ett stort flyktingmottagande, permanenta uppehållstillstånd, familjeåterföreningar och en vacker dag öppna gränser.

Vi ger oss inte och vi är glada att se att inte heller gör det.”

 

14330073_720248561462789_421025584107472106_n

Cecilia Johnsson håller tal på demonstrationen.

Du läser Radikalt forum.

LUF Storstockholms medlemstidning.

Radikalt liberala sedan 1968

Du kanske också gillar: