Fem råd till den nya LUF:aren

1. ”Det finns inga dumma frågor, bara dåliga talare” (Citat från ett distriktsstyrelsemöte)

Talaren är där för dig. Inte tvärt om. Alla har varit nya i början – och halva syftet med LUF är just att man ska få tillåtas vara ny i politiken. Det är här i LUF man lär sig vad man är när man är adjungerad, vad en FS-kandidat är och hur en miljöpartist ser ut.* ”Dumma” frågor bör bejakas, uppvärderas och försvaras med NATO-medlemskap.

2. Skaffa twitter

Är du precis som jag svag för kombinationen av kunskap, politik och humor? Orkar du inte heller läsa alla världens debattartiklar, men vill gärna låta bli att missa de bra? Oavsett om du har sociala medier-mani och uppskattar att surfa runt planlös eller om du föredrar att folk kommer till poängen fort finns det många guldkorn att finna i ett väl anpassat flöde av dessa mikrobloggar. Här finns även möjligheten att finna meningsmotståndare och vässa debattekniken i liiite för komprimerade anföranden, om man har det intresset.

3. Gå i med i Liberalerna

Är det flesta Liberaler pensionärer? Typ. Är Liberalerna inte alltid tillräckligt liberala? Förmodligen. Men fördelen med att vara med i ett parti är att man kan påverka inifrån. Självklart är just som Liberalernamedlem ett bra sätt att var med att påverka och driva politik på. Inom ett år kommer även processen för valen för vem som ska stå på listorna till bl. a kommunfullmäktige sätta igång, så om man vill ställa upp eller vara med och rösta fram vettiga kandidater bör man gå med redan nu!

4. Skriv i Radikalt Forum

Som ni förmodligen redan vet befinner ni er på Radikalt Forum, LUF Storstockholms alldeles egen medlemsblogg! Här kan man klaga på skatten och berätta varför man bör få ligga med katten. Man kan fördjupa sig i, och sprida kunskap om, sin favoritfilosof. Man kan göra listor, berätta om ett LUF-minne, argumentera, reagera, reflektera, provocera och nyansera. Radikalt Forum är, precis som det låter, LUF Storstockholms onlinehögkvarter för debatt, idéer och diskussion, och alla är varmt välkomna att bidra.

5. Våga

Det är cheesy, det är återkommande – men det är befogat. De flesta av oss har suttit nervösa på ett första möte med en bulle i handen utan någon att prata med, och vet att det kan ta emot att gå in genom dörren första gången. Liberala ungdomsförbundet har dock mycket att erbjuda för den som vågar utmana sig själv och sina egna ståndpunkter – vi har högt i tak och snälla medlemmar så på kort tid går även den nyaste medlemmen från att känna sig som miljöpartiet i regeringen till att känna sig som en liberal i en kapitalism. Vågar du, så är det bara himlen (ja, eller sossarna, vi lever trots allt i Sverige) som sätter gränserna!

 

*Att vara adjungerad innebär att man får tillåtelse att närvara på ett möte, t. ex styrelsemöte, där man inte har en ordinarie plats. En FS-kandidat är någon som kandiderar, dvs. ber om att bli invald, till Förbundsstyrelsen, som i LUF:s fall är LUF:s nationella styrelse. En miljöpartist kan kännas igen på att hen ofta är ute och cyklar. Pun intended.

 

Saga Bowallius,

Redaktör för Radikalt Forum

Du läser Radikalt forum.

LUF Storstockholms medlemstidning.

Radikalt liberala sedan 1968

Du kanske också gillar: