Hur blir LUF:s 2017?

Vinterledigheten är snart över och det nya året närmar sig. Vi får hoppas att alla LUF:are ätit mycket pepparkakor och lussebullar och samlat sina krafter, för 2017 står mycket på agendan! Vi har frågat sex LUF:are hur de hoppas LUF:s 2017 blir, här kan du läsa deras svar.

Håller du med eller inte? Lämna en kommentar här eller på facebook!

 

Anders Viking Pettersson, Distriktsordförande för LUF Värmland

Anders Viking Pettersson. Foto: privat.

”Jag hoppas LUF förstärker det ideologiska arbetet under 2017, det behövs i en tid där liberala värderingar är ifrågasatta och att vi inte faller in i enkla lösningar på svåra problem.”

 

Joar Forssell, Ordförande för LUF

Joar Forssell. Foto: Dennis Lindbom

När det inte är valår brukar LUF tappa medlemmar. Jag önskar att 2017 blir året då vi bryter den regeln och växer istället. Jag hoppas också att det blir ett lugnt år i partiet och att vi klarar av att vara en riktigt hård opposition mot socialistregeringen.”

 

Christoffer Karlsson, ledamot i LUF:s förbundsstyrelse

Christoffer Karlsson

Christoffer Karlsson. Foto: Dennis Lindbom

”För organisationen är det oerhört viktigt att vi lyckas stärka smådistrikten under 2017, så att dom har förmåga att göra en bra valrörelse 2018. Men jag hoppas också att vi får en bra kongress med många motioner och mycket debatt! Handlingsprogramskongresser är det roligaste som finns i LUF!

 

Simona Mohamsson, ledamot i LUF:s förbundsstyrelse

Simona Mohamsson

Simona Mohamsson. Foto: Dennis Lindbom

”Tillsammans måste vi föra ett konstruktivt påverkansarbete på vårt moderparti och hjälpa Liberalerna att rusta sig med den dynamiska och kaxiga liberala politik som Sverige är i verklig behov av. Våra största segrar ligger fortfarande framför oss – och därför är min önskan inför 2017 att fler vågar passionerat, påläst och öppensinnat delta i de ideologiska samtalen.

 

Thea Andersson, förbundssekreterare

Thea Andersson

Thea Andersson. Foto: Dennis Lindbom

”LUF har haft ett tufft 2016, precis som mellanvalår kan vara. Fokus vänds inåt istället för utåt när spänningen inför ett antågande val saknas. Jag hoppas att vi lägger det bakom oss och har en policydiskussion om smart politik inför valet 2018 i stället – då ska vi vara smartast, snyggast och alltid på gränsen till uppkäftiga, under 2017 lägger vi grunden för det.”

 

Anna Horn, vice ordförande för LUF

Anna Horn

Anna Horn. Foto: Dennis Lindbom

Min förhoppning för LUF 2017 är att vi blir större och synligare. Vi är det bästa ungdomsförbundet och borde därför få ännu större utrymme än vad vi får i dag. På ett personligt plan vill jag besöka fler distrikt och fortsätta utveckla LUFs idédebatt både utåt och inåt.”

 

Saga Bowallius

Redaktör Radikalt Forum

Du läser Radikalt forum.

LUF Storstockholms medlemstidning.

Radikalt liberala sedan 1968

Du kanske också gillar: