Keeping up with the regering

Mörka kvällar, kalla morgnar och det överhängande hotet om frost och is ligger framför oss. Det är höst och vintern kommer, enligt många en ganska eländig tid då man helst bara håller sig inomhus. Kanske dricker något varmt, läser en bok, kurar ihop sig framför TV:n, ensam eller kanske med någon man gillar, eller ogillar för den delen. Ofta möts man av ett av våra å så typiska i-landsproblem: det finns inget att titta på! Men frukta icke, säger SVT! De har inte bara löst det här problemet, utan dessutom ett nästan ännu större: faktumet att måndagar är lite mer fruktansvärda än övriga dagar och sällan något man ser fram emot.

De bjuder oss nämligen inte bara på tv-dramat “Vår tid är nu”, nej utan de har också börjat sända ett annat drama, nämligen “Regeringsbildning”! Varje måndag är sedan ett par veckor tillbaka en talmansmåndag. Spänning, intriger, osäkerhet, konstanta cliffhangers, vad mer kan man önska? Inte mycket antagligen men de avslöjar heller inte hur lång den här säsongen kommer att vara, tidigare har de ofta varit korta, händelsefattiga och överlag, tämligen menlösa. Nu verkar de däremot ha någon annan som drar i trådarna för ojojoj vilka grejer som är på gång här.

För den som mot förmodan inte följt intrigen slavisk, kan jag ge en kort genomgång. En av de största spänningspunkterna är att rumskamraterna Annie, Ebba, Uffe och Jan.  Jan och Annie har börjat få svårt att bo under samma tak som de andra. Den främsta anledningen är att både Uffe och Ebba vill ta in en till person, Jimmie, i hushållet (även om de lovar att han bara skulle få bo i källaren), medan Jan och Annie vägrar att gå med på det då de är oroade att han skulle få flytta upp i lägenheten någon gång i framtiden. Något de inte vill därför att Jimmie har lite dåligt rykte om sig som en bråkmakare, ofta uttrycker sig väldigt illa om andra, är opålitlig och tidigare har sagt att han starkt ogillar både Jan och Annie.

Därför funderar Jan och Annie på att kanske istället dra till Stefans ställe. Han har en stor ärvd lägenhet han delar med paret Isabella och Gustav. Dessutom har han gett en nyckel till Jonas som kommer och går lite som han vill, lämnar disk efter sig, stökar till och sover på soffan, något som de tycker är lite avskräckande. Därtill kommer förstås att de gillar Uffe väldigt mycket och har många fina minnen ihop. Det stora problemet är att hyrorna har ökat på sistone (knappast marknadens fel) och att det krävs vissa omflyttningar för att någon ska ha råd att bo kvar, i dagsläget kan ingen det. Det här håller på att tvinga fram ett avgörande när beslut ska fattas om vem som bor med vem. De försöker komma överens, locka och övertyga men givet situationen, är det enligt de flesta nästintill omöjligt.

Nåväl, nästa vecka fortsätter kalaset med både en budgetspecial, då hushållen ska försöka lägg upp en budget, och kanske är det äntligen dags för en riktig omröstning i frågan, vilken lyx! Vanligtvis får folkpartisten lida i väntan på “På spåret”, men inte denna gång. Man bör dock akta sig för att bli alltför uppsugen i dramat på TV, det är ju trots allt bara på låtsas.

Philip von Schéele

Skribent Radikalt Forum

Skribentfoto: Privat

Du läser Radikalt forum.

LUF Storstockholms medlemstidning.

Radikalt liberala sedan 1968

Du kanske också gillar: